i cavolini di Bruxelles
Lakër brukseli
|
il carciofo
Karçof
|
l'asparago
Asparagus
|
l'avocado
Avokado
|
i fagioli
Fasule
|
il peperone
Spec i trashë
|
i broccoli
Brokoli
|
il cavolo
Lakër
|
la rapa
Rrepë lakër
|
la carota
Karrota
|
il cavolfiore
Lulelakër
|
il sedano
Selino
|
la cicoria
Çikore
|
il peperoncino
Spec djegës
|
il mais
Misër
|
il cetriolo
Trangull
|
la melanzana
Patëllxhan
|
il finocchio
Kopër
|
l'aglio
Hudhër
|
il cavolo verde
Lakër jeshile
|
la bietola
Lakër jeshile
|
il porro
Pras
|
la lattuga
Marule
|
l'okra
Bamje
|
l'oliva
Ulliri
|
la cipolla
Qepa
|
il prezzemolo
Majdanozi
|
il pisello
Bizele
|
la zucca
Kungull
|
i semi di zucca
Fara kungulli
|
il ravanello
Rrepkë
|
il cavolo rosso
Lakër e kuq
|
il peperone rosso
Spec i kuq
|
gli spinaci
Spinaq
|
la patata dolce
Patate e ëmbël
|
il pomodoro
Domate
|
la verdura
Perimet
|
la zucchina
Kungull i njomë
|